چقدر با چسب های دوجزئی آشنا هستید؟

معرفی کلی

معرفی چسب های دوجزئی

چسب های دوجزئی دسته ای از چسب ها می باشند که عموما با اسامی چسب های واکنش ده یا چسب های ساختاری نیز شناخته می شوند. مکانیزم خشک شدن  چسب های دوجزئی تبخیر حلال و یا آب موجود در ترکیبات نمی باشد ، بلکه خشک شدن آن به علت رخ دادن واکنش شیمیایی بین دوجزء چسب رخ می دهد.  نکته ی حائز اهمیت در ترکیب این چسب ها این است که دوجزء باید به صورت کاملا یکنواخت و دقیقا مطابق نسبت تعیین شده با یکدیگر مخلوط شوند و همواره ترجیح بر آن است که دو جزء چسب عاری از حلال باشند چرا که در کیفیت نهایی چسبکاری عاملی تاثیرگذار خواهد بود.

به صورت کلی، پایه های شیمیایی زیر اصلی ترین و مهم ترین سیستم های چسب های دوجزئی را تشکیل می دهند :

  • رزین های اپوکسی (Epoxy Resin Systems – EP)
  • سیستم های پلی اورتان دوجزئی
  • سیستم های بر پایه متیل متااکریلات

از چسب های دوجزئی برای چه کاربردهایی استفاده میکنیم؟

این چسب های ساختاری راه حلی مناسب برای کاربردهایی هستند که در آنها استحکام بالای اتصالات بسیار اهمیت دارد. از چسب های دوجزئی اساسا برای کاربرد بر روی مواد با استحکام بالا مانند فلزات رنگ نشده، رنگ شده ، پوشش داده شده و فلزات … ، مواد کامپوزیتی مانند  پلاستیک های تقویت شده با الیاف شیشه (GRP+SMC) و یا پلاستیک های تقویت شده با الیاف کرین (آرامید، CFC و ..) استفاده می گردد تا به سایر فلزات و کامپوزیت ها و یا سطوح دیگر از قبیل سرامیک و شیشه چسبانده شوند.

چسب های دوجزئی چگونه عمل می کنند؟

روشی خاص برای استفاده از این دسته از چسب ها وجود دارد. علاوه بر مخلوط کردن و ترکیب سازی دستی و یا مکانیکی دو جزء چسب ، استفاده از کارتریج های دوقلو نیز روشی بسیار ایده آل و کارامد می باشد (به عنوان مثال میتوانید بسته بندی محصولات ایزی میکس ویکن را ملاحظه نمایید ).  در این کارتریج ها، ۲ جزء چسب به صورت مجزا اما کنار هم بسته بندی شده اند . حجم هر جزء با توجه به نسبت مخلوط چسب تنظیم شده است که میتواند به نسبت ۱:۱ ، ۲:۱ یا ۱۰:۱ باشد. هنگام استفاده از کارتریج، دو جزء به نسبت های تعیین شده خارج شده و با یکدیگر مخلوط می شوند. بنابراین بلافاصله پس از استفاده از کارتریج، چسب آماده ی اعمال بوده و نیازی به مخلوط کردن مجدد دو جزء چسب نمی باشد. کافی است که مخلوط را روی یکی از سطوح اعمال کنید و سطح دوم را جهت چسباندن روی آن قرار دهید.

مزایای چسب های دوجزئی چیست؟

  • زمان خشک شدن آنها به دقت تعیین شده است
  • عموما عاری از حلال می باشند
  • اتصالات با استحکام بالا با استفاده از این چسب ها امکان پذیر است
  • بیشتر چسب های دوجزئی در مقابل مواد شیمیایی، فرسودگی و تغییرات آب و هوایی مقاومند

با چسب های دوجزئی برند ویکن آشنا شوید!

شرکت ویکن آلمان به عنوان تولید کننده تخصصی چسب های صنعتی از سال ۱۹۴۷، طیف کاملی از چسب های دوجزئی را برای مصارف و کاربردهای صنعتی ارائه می دهد. چسب های دوجزئی این برند عبارتند از :

در نهایت نکته ای که باید همواره مد نظر داشت این است که عوامل بسیار زیادی برای انتخاب چسب مناسب کاربرد شما وجود دارد . با توجه به تنوع بسیار زیاد چسب ها و برندهای موجود در بازار، در صورتی که با توجه به مطالب گفته شده چسب دوجزئی مناسب کاربرد شما می باشد حتما پیش از خرید از فرد متخصص مشاوره فنی دریافت کنید تا با توجه به جنس سطوح و شرایط کاربری خاص شما ، بهترین چسب دوجزئی را خریداری نمایید.

شما میتوانید سوالات خود را زیر همین پست برای ما ارسال کنید تا کارشناسان ما پاسخگوی شما باشند.

این صفحه را با دیگران به اشتراک بگذارید:

نظرات (2)

  • پاسخ محمد مهدی مظاهری - اکتبر 20, 2021

    باسلام.من چسبی نیخوام که ورق اچ پی ال را روی صفحه کابینت که از (مواد پی وی سی و خاک اره و خاک سنگ و پیوکس ساخته شده)بچسبانم.آیا ممکن است؟ با تشکر

    • پاسخ negar ahmadi - ژانویه 19, 2022

      ۰۹۱۲۸۸۹۷۴۳۰

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای اجباری مشخص شده اند*